Tonton Online Live Telefilem Jangan Sembelih Merah

Tonton Online Live Telefilem Jangan Sembelih Merah. Saksikan telefilem istimewa Aidiladha yang akan ditayangkan kembali di tv3 berjudul Telefilem Jangan Sembelih Merah. Telefilem tersebut dilakonkan oleh Nur Qistina Raisah dan Jalil Hamid sebagai teraju utama. Ia akan bermula pada Khamis, 23 Ogos 2018, 10:00 malam..

Telefilem Jangan Sembelih Merah ini mengisahkan Dina seorang kanak-kanak yang bijak, berani dan sedikit lasak seperti kanak-kanak lelaki. Di rumah Dina kebosanan kerana tidak dipedulkan oleh ahli keluarganya. Tok Amin..

Tonton Online Live Telefilem Jangan Sembelih Merah

Tonton Online Live Telefilem Jangan Sembelih Merah

Berikut disediakan maklumat drama malam nanti pada tarikh, jam, tempat dan tonton online dilaman ini..

Judul > Telefilem Jangan Sembelih Merah
Jumlah Episod > 1 Episod
Waktu Siaran : Khamis, 23 Ogos 2018, 10:00 malam
Siaran TV : tv3
Pelakon > Nur Qistina Raisah, Jalil Hamid, Dilla Ahmad, Puteri Natasha, Aryanna Alyssa

Tonton Online > Link 1 Klik Di Sini , Link 2 Klik Di Sini

Telefilem ini pastinya menjanjikan plot-plot yang menarik. Jadi, jangan lupa menonton online menerusi laman ini..

Sinopsis Telefilem Jangan Sembelih Merah

Dina seorang kanak-kanak yang bijak, berani dan sedikit lasak seperti kanak-kanak lelaki. Di rumah Dina kebosanan kerana tidak dipedulkan oleh ahli keluarganya. Tok Amin, datuk Dina menternak kambing untuk diniagakan. Bagi menghilangkan kebosanan, Dina selalu menemani Tok Amin di kandangnya selepas sesi persekolahan.

Kerana memenangi pertandingan kuiz matematik, Tok Amin telah menghadiahkan seekor anak kambing kepada Dina. Anak kambing yang unik itu diberikan nama Merah oleh Dina kerana tanda merah di badannya. Semejak itu, Dina dan Merah seperti tidak dapat dipisahkan. Dina amat sayang pada Merah dan menjaga Merah sepenuh hatinya.

Akibat kambing-kambing belaan Tok Amin telah dicuri, Senah mencadangkan anak Kambing “Merah” kepunyaan Dina sebagai ganti. Oleh itu, Dina pula tekad untuk melarikan si “Merah” daripada dikorban.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *